Internet Info, s.r.o. Lupa Root Měšec Podnikatel DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive Bomba Navrcholu Weblogy Dobrý web Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Autor Téma: Dovoz zboží z USA přes kamaráda  (Přečteno 1238 krát)   Share 

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Jana

• Host
Dovoz zboží z USA přes kamaráda
« kdy: 28. 07. 2010, 10:15:11 »
Zdravím..
Chci do svého obchodu zařadit jisté zboží z USA. Ten obchod neposílá do CR. Tudíž kamarád, který tam žije si to koupí a následovně mě pošle kurýrní službou do ČR. A já se ptám - pokud to bude do částky, která se neproclívá, tak si pouze uschovám uctenku za zboží a kurýra? A pokud se bude muset proclít, co mě čeká a jak postupovat?
Děkuju těm co odpoví!

Reklama

• Stálý člen

Kateřina

• Host
Re: Dovoz zboží z USA přes kamaráda
« Odpověď #1 kdy: 28. 07. 2010, 13:27:18 »
Zabývala bych se také otázkou, že na faktuře u nákupu zboží bude jméno kamaráda a ne vaše.
Co se týče cla, tak bohužel neporadím. V některých zdrojích se uvádí, že obchodní zásilky se proclívají vždy (v tom případě zásilka zůstane na celnici a odtamtud vás budou kontaktovat, vyměří clo atd.), některé, že do určitého limitu lze zboží volně dovézt. Zkusila bych najít oficiální zdroje.

HET

• Host
Re: Dovoz zboží z USA přes kamaráda
« Odpověď #2 kdy: 29. 07. 2010, 10:05:59 »
S kamarádem uzavřete kupní smlouvu, jako podklad pro stanovení hodnoty zboží Vám kamarád jistě přiloží fotokopii faktury, za kolik zboží v USA koupil.

Pokud bude zásilka propuštěna z důvodu nepatrné hodnoty zboží (do 150 Eur) a přijde Vám přímo na adresu, požádejte celní úřad o vyclení z důvodu, že se jedná o zboží obchodní povahy. Celní dluh může být ve výsledku 0,- Kč, ale budete mít daňový doklad.
Pokud zboží nebude mít nepatrnou hodnotu, vyclí Vám ji pravděpodobně kurýrní služba, nebo Vás alespoň kontaktuje.

Hezký den